دکتر سید خلیل موسوی اظهار داشت: بیماری هاری یک بیماری ویروسی خطرناک و کشنده است ليكن به راحتي قابل پيشگيري مي باشد. این بیماری در اثر هرگونه ایجاد خراش یا گزش توسط حیوانات وحشی، اهلی و گاهاً جوندگان ایجاد می شود. با توجه به اينكه تمامی حیوانات خونگرم پستاندار نسبت به ویروس هاری حساس هستند، باید هر گونه گزش و گاز گرفتگی از سوی حیوانات خانگی حتی حیوانات تک سمی از قبیل اسب و الاغ و نیز کلیه حیوانات وحشی را جدی بگیریم و نسبت به انجام اقدامات بهداشتی لازم حساس باشيم و نيز هرگونه تغيير رفتار ناگهاني در حيوانات اطراف محل زندگي را مي بايست به هاري نسبت داد مگر آنكه خلاف آن ثابت گردد.
این مقام مسئول در خصوص روش درمانی این بیماری گفت: متاسفانه تاکنون هیچ روش درمانی برای این بیماری ویروسی مهلک یافت نشده است و تنها راه حل موجود مراجعه سریع به مراکز درمانی جهت جلوگیری از پیشرفت بیماری است.
وی افزود: علاوه بر گاز گرفتگی و ایجاد خراش های پوستی( آلودگي مخاطات بدن به بزاق حيوانات بيمار، انتقال جنين و پیوند عضو از انسان مبتلا به هاری و تماس با وسایل آلوده به ویروس می تواند عاملی برای انتقال بیماری باشد.
رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان یزد عنوان نمود: ارتقاء سطح آگاهي صاحبان حيوانات خانگي و در صورت نگهداری اینچنین حیواناتی در منزل قلاده زدن و مقيد نمودن آن ها، جلوگیری از نزدیک شدن افراد و بخصوص کودکان به سگ های ولگرد، جمع آوری و دفن بهداشتی زباله، ایمن سازی و واکسیناسيون افراد در معرض خطراز جمله راه هاي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري مي باشد.
در صورت گاز گرفتگی حیوانات هر چند جزئی و به صورت خراش باشد مي توان با شستشوی زخم با آب و صابون به مدت 10 تا 15 دقیقه، بلافاصله جهت پيگيري هاي بعدي در هر ساعت ازشبانه روز به نزديكترين مركز بهداشت در دسترس مراجعه نمود. از بین بردن سگ های ولگرد و واکسیناسیون بخصوص سگ های گله و خانگی از جمله اقدامات مؤثر جهت مقابله با این بیماری خطرناک است. اداره کل دامپزشکی استان یزد نیز همه ساله به صورت فراگیر اقدام به واکسینه نمودن سگ های صاحبدار می نماید كه ازابتداي سال 92 تاكنون 2961 قلاده سگ بر عليه اين بيماري واكسينه گرديده اند.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024